De oudjes krijgen jonge plaaggeestjes erbij

Mijn droom komt uit

Sinds ik als kind een hondenboek gekocht had waar een foto in stond van een chihuahuapup was ik helemaal verkocht. Dat was een hondje wat ik ooit in de toekomst hoopte de baas van te worden. Eindelijk kwam mijn droom dan uit en kwam eerst Benji en later Tripie in ons leven. Benji is onze langharige knappe vent en Tripie onze knappe kortharige dame. Benji was drie maand toen hij kwam en Tripie een half jaar. Tripie was in eerste instantie niet onze keus. Wij hadden toen bij die man een nestje gezien die pas geboren was. Gelukkig waren wij de eerste en konden onze pup dan ook uitzoeken. Wij namen de pup die later donker zou worden. Enige tijd later werden wij gebeld of wij echt wel dat pupje namen. Ja dat deden wij. Nog enkele telefoontjes later was ons pupje eerst ziek en later dood. Maar hij had wel wat anders wij moesten maar langskomen. Daar zagen wij dus onze nieuwe hondje Tripie een hondje die toch wel een beetje bang was. In de schuur, tja u leest het goed ook wij trappen er wel een keer in, mochten wij niet meer komen. Jammer ik had nog graag dat mooie reutje willen zien wat hij van een gezin had overgenomen en nu dus moest wonen in een schuur totdat ook deze weer een baasje zou vinden. Helaas waren wij dat niet, zo'n grote portomonee hadden wij helaas niet. Dat idee en het zien van een bange Tripie maakte dat wij haar kochten. Toen later die week een vriendin onze Tripie kwam bewonderen en Jan haar aan haar gaf was de dame, Tripie, erg beledigd. Zeker een half jaar heeft ze Jan niet meer aangekeken, zo beledigd was zij. Daarna is ze helemaal bij gedraaid en is ze ook voor Jan een geweldige vriendin. Ja het is een schat van een dame geworden waar wij nu nog steeds veel plezier aan beleven. Deze twee hondjes staan tevens aan het begin van onze fokkerij. Zeer bewust hadden wij deze twee hondjes uitgekozen niet alleen omdat ze bij ons meer dan welkom waren maar ook om een goede basis te hebben voor het fokken van gezonde pups. Gelukkig is dit nog steeds onze eis om met het fokken verder te gaan.

 

Tripie en Blacky
Toen Tripie oud genoeg was zijn wij op zoek gegaan naar een mooi en gezond reutje. Zo kwamen wij bij Blacky. Hier kwamen enkele mooie dochters uit voort waaronder Famke en Kruimeltje. Bij deze fokker zagen wij ook voor het eerst mopspups. Jan was op slag verliefd en natuurlijk mocht hij er een uit zoeken. Dit werd onze mops. Nog steeds zijn wij erg blij met onze mops en erg dankbaar voor de gezonde pup die wij bij Wilma gekocht hebben.
Mama Moppie met dochter Mops
Dit waren ze dus, Jan zijn liefde op het eerste gezicht. Na enkele weken was het dan eindelijk zover en mochten wij onze Mops mee naar huis nemen.
Benji en Kruimeltje
Toen Tripie en Blacky zijn dochter kruimeltje en met de tijd Famke oud genoeg waren mocht Benji onze dames dekken. Dit was het begin van mooie pups in huize de marjanhoeve. Natuurlijk is het niet telkens raak met het dekken van onze dames maar laten wij ze standaard de volgende dekking overslaan. Als ze daarna wel weer pups krijgen ligt aan veel factoren. Zijn onze hondjes gezond, willen wij wel of wachten wij nog enige tjid. In sommige gevallen zat er wel eens drie jaar tussen. Maar al met al de teefjes die niet meer drachtig werden bewust of onbewust bleven wel tot het eind toe bij ons.

Vaak denken mensen als je met meerdere hondenrassen fokt is het niet goed maar gelukkig is dit niet zo. Wij fokken met meerdere soorten omdat wij beide gek zijn op verschillende honderassen. Zo ben ik gek op chihuahua's en kleine asielhondjes en is Jan gek op mopshonden en Duitse herders. Natuurlijk wil je elkaar geen verdriet doen door dan alleen maar je eigen grote liefde in huis te nemnen. Gelukkig kan ik wel zeggen dat de liefde voor elkaars ras wel wederzijds is. Natuurlijk fokken wij niet met de oude asielhondjes die mogen genieten van hun oude dag.

Herma koenraadt 16.12.2013 20:29

Hoi , door onze kruising mops zijn wij ook enthousiast over de mops als huisdier.
Een clown met een gouden hart.

Jan & Marian 17.12.2013 08:16

Klopt helemaal, een geweldige hond en wat een goede match met jullie als baasjes. Al jaren genieten wij nu van jullie foto's en verhalen. Geweldig.

Nieuwe reacties

22.05 | 13:35

Hallo Sylvia,
Wat fijn om van jou te horen. Vergeten waren wij jullie niet. Wel helaas jullie adres kwijt ivm verbouwing. Ons email is jansfarm76@gmail.com

22.05 | 07:24

Hoi Marjan,
Hier het baasje van Belle 💛
Heel graag zou ik in contact komen met jou kan ik jou mailen/berichten?
Hartelijke groet,
Sylvia

23.11 | 03:39

Hoi Carin,
Wat naar dat je vriend ziek is en zijn papagaai niet meer kan houden. Ik heb niet direct geantwoord omdat ik eerst wilde uitzoeken of ik een plek had

23.11 | 03:22

Deel2
Ik moet zeggen dat ik door opvang van diverse vogels helaas mnu geen plek meer heb. Hoe graag ik het ook wil ik heb helaas geen plek nu. Sterkte.Gr, Maria