Onze kanjers

De oudere kinderen van onze Anouk

Wat een mooie combinatie moeder Anouk met de vader die hieronder ook op de foto staat. De pups zijn erg mooi en van enkele van de baasjes hebben wij nog mooie foto's gekregen nu ze ouder zijn.

Onze vier pups
Veel plezier gehad met deze vier kanjers maar ook kleine pups worden groter zoals je hierna ziet.
Indy.
Ze was al zo mooi. Altijd al een mooie pup en kijk haar nu wat een geweldige dame ze word. Geweldige teef.
Dit is Igor.
Igor heeft een geweldig leven bij zijn baasjes. Wat is hij gegroeid en zo te zien nog lang niet uitgegroeid.
Astor
Daar ligt onze mooie jongen dan lekker bij zijn baasjes.
Astor
En dit is dan de vader van de pups. Wat een knappe kanjer is het toch en hij was ook de vader van onze Anouk haar pups die u hier nog bovenaan de blz. ziet staan.

Anouk haar kinderen

Het is alweer meer dan een jaar geleden en de baasjes hebben hun eerste verjaardag gevierd van hun herderpups. Ondertussen heeft Anouk natuurlijk een jaar lang geen pups meer gehad maar nu is ze dan mama geworden van 4 mooie pups. Twee reutjes en twee teefjes. De geboorte verliep goed en moeder is erg gek met haar pups. Wij kunnen er gewoon bij.

Het is alweer enkele weken later en de bench is al te klein voor deze ondernemende pups. Zo af en toe kon je er één op de deel vinden. Om ze veiligheid te bieden eerst maar een afgezet stuk bij aan de bench maken. Algauw kwam het enigste black and tan pup poolshoogte nemen en wilde al spelen met mij. Na even de kat uit de boom te hebben gekeken volgde ook de rest.

Voor het eerst geweekte puppybrokjes eten
Ze eten het goed, het zal dan ook niet lang duren of ze gaan over op droge puppybrokjes

Droge brokjes.

Vandaag hebben de herderpups voor het eerst hun brokjes droog gegeten. Dit was meteen een succes. Het gaat echt snel met hun en ook hebben ze vandaag hun tweede ontworming gehad. Binnenkort lekker met de pups spelen in de wei maar vandaag hadden ze een andere mooie verrassing hun grote broer Astor kwam met zijn baasjes op bezoek. Goh wat is hij groot geworden en hij was al knap maar hij is prachtig. Lijkt helemaal op zijn vader. Toch mooi als je weet dat je pup het zo goed heeft.

Morgen naar de dokter voor de eerste enting

Morgen is het alweer tijd voor hun eerste enting. Het gaat allemaal zo hard. Wat zijn ze alweer groot. Vandaag heeft Jan geoefend met het lopen aan de riem en ik moet zeggen dat deden ze al heel goed. Na nog even met de vier gespeeld te hebben ze maar even weer op de plaats gelegd om te eten en te slapen. Lekker in hun schone hok. Morgen komt hun grote broer ook bij de dokter voor zijn jaarlijkse enting en zijn pa en ma zijn er dan ook bij als de jonge broertjes en zusjes hun enting krijgen. Ja per slot gaat een van de heren ook bij hun en grote broer Astor wonen en kunnen ze nu meemaken wat ze bij Astor niet meegemaakt hebben.

Bij de dokter

Na nog even bij mama gedronken te hebben vertrokken de twee dames en twee heren samen met Jan naar Hengelo. De rit ging goed en ook het lopen aan de riem vanuit de auto naar de praktijk verliep met enkele tussenposen goed. Daar was ook al grote broer Astor met zijn baasjes aanwezig. Best wel leuk als je de aanstaande baasjes kunt uitnodigen voor het aanwezig zijn bij de enting. Bij Astor waren ze er niet bij omdat wij ze nog niet kenden maar het leek toch wel erg leuk om ze ook dit stuk uit het leven van hun pup mee te laten maken.

Alle pups hebben hun knuffels enting en controle weer gehad door tante Cisca en waren weer goed gezond bevonden. Ondertussen zocht één van de pups constant Astor op. De keus welke de nieuwe huisgenoot werd was dus al beslist door de honden. Gelukkig waren de baasjes er ook mee eens. Dat word een pracht stel samen met hun baasjes. Ook hebben ze de pup al een naam gegeven hij heet vanaf nu Midas. Volgende week vrijdag is het zover en mag Midas naar zijn voor altijd familie om samen met Astor daar oud te worden.

Mama Anouk was weer erg blij dat ze terug waren. Na even gedronken te hebben liggen ze nu te slapen moe van alle indrukken.

Nog even drinken voor de lange reis naarde dierendokter
Midas op tafel bij tante Cisca
Midas met zijn grote broer Astor
Astor en Midas hebben elkaar uitgezocht. Middas zocht constant contact met zijn 1 jaar oudere broer
Moe van alle indrukken
lekker even rusten na de enting en al die nieuwe ervaringen. Klaar om met Jan naar huis te gaan.
Knappe grote broer Astor. Een look a' like van zijn vader. Hij is een jaar geweest en al heel groot voor zijn leeftijd. Weegt nu al 36 kilo maar nog steeds groeiende niet te vergeten.

De pups mogen op eigen pootjes staan

Vanavond is het zover en komen de baasjes samen met Astor hun pup Midas ophalen. Ook de andere pups mogen nu naar een nieuwe baas. Kijk al erg uit naar het bezoek van Astor met zijn baasjes. Nog even genieten van Midas en natuurlijk weer foto's maken.

Midas en Astor

Midas en zijn baas

Gisteravond was het dan zover en onmoete Midas zijn baasjes en grote broer Astor weer. Ditmaal om definitief naar hun huis te vertrekken. Met zijn allen en de fam. herder  Anouk, Kyra Astor en de pups nog even rustig de tijd genomen en lekker genoten van het lekkere weer en de spelende herders. Het viel wel op dat Midas die eigenlijk de keus voor deze baasjes had gemaakt ook nu constant bij een van de baasjes onder de stoel lag. Tja en toen kwam het afscheid. Mama Anouk had er zeker vrede mee. Hoe gek ze ook is met de pups nu was het even nog kijken maar ze wist dat het goed was. Lekker ontspannen lag Midas in de armen van zijn nieuwe ma toen ze op weg gingen naar zijn nieuwe tehuis.

Ook die dag heeft Midas zijn tweekleurig zusje haar baasjes leren kennen. Na even gesproken te hebben werd ons wel duidelijk dat de kennis ook bij deze mensen groot was maar ook de liefde voor deze pup. Vol vertrouwen over haar toekomst komen deze baasjes hun pup over een paar weken ophalen. Tot dan toe mag ze nog lekker bij ons blijven en gaan de nieuwe eigenaars even genieten van een welverdiende vakantie.

Alleen de beide zwarte pups hebben nog geen baas maar ach dat komt nog wel wij hebben er zeker tot dan toe veel plezier van.

Vandaag nog even gebeld door de baasjes die na de vakantie hun pup komen ophalen. Ze hadden een mooie naam voor de pup. Zij gaat nu Aiwa heten. Leuk dat wij nu haar kunnen laten wennen aan haar naam.

Aiwa leert alleen te zijn.

Omdat Aiwa binnenkort naar zijn nieuwe baasjes gaat zijn wij begonnen haar te leren alleen te zijn. Vanaf gisteren slaapt ze niet meer bij haar broer en zus. Tegen de avond hebben wij haar mee genomen naar binnen. Ook ma Anouk en onze andere herder Kyra komen binnen maar al met al zijn die liever buiten of op de deel. Maar goed haar eerste nacht alleen zit er al weer op. Met trots kunnen wij zeggen dat zij het heel goed heeft gedaan. Één keer was ze even aan het janken maar hield er al snel mee op. De rest van de nacht niet meer gehoord. sóchtends zat ze al rustig te wachten om uit gelaten te worden, in de bench had ze niets gedaan. Ben benieuwd hoe het vannacht met haar gaat.  

Ook vannacht ging het geweldig. Niet één keer vernomen. Ook was ze de hele nacht droog gebleven. Tegen de ochtend snel met de anderen weer naar buiten waar ze wat deed. Het is een slimme dame. Daarna weer spelen met de andere maar vooral Misty is toch wel zijn grote vriendin.

Nou wij zijn al enkele dagen verder en ik moet zeggen het gaat echt goed met Aiwa. Elke nacht droog en ze slaapt ook de hele nacht door en tegen de ochtend gaat ze netjes naar buiten waar ze alles doet.

De tijd gaat snel. Zo ga je met de pups naar de dokter voor hun eerste enting en nu alweer hun tweede net gehad. Het teefje wat bij 6 weken 2,96 kilo woog heeft nu het mooie gewicht van 7,5 kilo. Ze groeit echt heel hard. Het reutje woog bij 6 weken 3 kilo maar weegt nu al 7,65 kilo. Ben er best wel trots op dat het zulke grote pups worden. Om de overgebleven pups alvast een beetje te trainen hebben wij ze ook een naam gegeven. Zo heet het teefje Cisca naar haar dierendokter en de reu Arko. Maar de nieuwe eigenaar mag zelf beslissen hoe de pup gaat heten.

Het gaat goed met Aiwa, ze is speels en vind het geweldig als ze kan spelen met de anderen. Vanaf gisteren begon ze interesse te tonen in het kattenluikje en begon er met haar poot tegen aan te tikken. Vandaag had ze dan uitgevonden hoe ze erdoor heen kan. Ze is een snelle leerling en er nu al enkele keren door naar binnen en buiten gegaan.

Aiwa speelt met Misty

Arko

Nu Aiwa al een paar dagen bij zijn nieuwe baasjes is hebben wij sinds gisteren Arko in huis genomen om hem alvast te laten wennen aan het alleen zijn. Na een tijdje gejankt te hebben is hij toch rustig gaan slapen die eerste nacht. Wij hebben hem de hele nacht niet gehoord. Vanmorgen direct met de pup en de andere hondjes naar buiten waar hij alles netjes deed. Nee in zijn bench lag niets. Ben trots op hem. Net als Aiwa een vriend had aan Misty is nu Arko de grote vriend van haar. Samen spelen met de peren die van onze boom afvallen en af en toe legt Arko zachtjes zijn poot op haar kopje. Zondag ontmoet Arko mischien zijn nieuwe baasjes. Tot die tijd nog even genieten en alvast wat opvoeden.

CV 15.03.2014 13:13

Wat mooi om het zusje van Troy hier te zien me haar nest jongen.

Grt Henk, Kirsten, Merith, Axel, Coby en natuurlijk Troy

els kampman 09.09.2013 00:00

hoi marjan en jan, schitterend nest , van 2 klasse ouders gefeliciteerd !!!!!!!
als ik me niet vergis is mamma kyra een zus van onze kydor,Klasse honden.

Jan en Marian 21.09.2013 00:05

Hoi Els,
Bedankt inderdaad een schitterend nest. Jou Kydor is inderdaad een broer van Kyra.
groetjes,

Jan en Marian

els mom-kampman 21.04.2013 23:17

wat een plaatjes, die 3e en de 5e van de 1e reeks foto's wat een mooie uitdrukking zeg,pittige karakters.

Nieuwe reacties

22.05 | 13:35

Hallo Sylvia,
Wat fijn om van jou te horen. Vergeten waren wij jullie niet. Wel helaas jullie adres kwijt ivm verbouwing. Ons email is jansfarm76@gmail.com

22.05 | 07:24

Hoi Marjan,
Hier het baasje van Belle 💛
Heel graag zou ik in contact komen met jou kan ik jou mailen/berichten?
Hartelijke groet,
Sylvia

23.11 | 03:39

Hoi Carin,
Wat naar dat je vriend ziek is en zijn papagaai niet meer kan houden. Ik heb niet direct geantwoord omdat ik eerst wilde uitzoeken of ik een plek had

23.11 | 03:22

Deel2
Ik moet zeggen dat ik door opvang van diverse vogels helaas mnu geen plek meer heb. Hoe graag ik het ook wil ik heb helaas geen plek nu. Sterkte.Gr, Maria